Herkkulliset resepetit
Olemme jo pitkään suunnitelleet tätä hetkeä, ja nyt se on totta: jaamme teille ensimmäisen reseptimme! Haluamme heti alkuun kertoa, että vaikka me olemme tottuneet valmistamaan ruokia "mututuntumalla" ilman tarkkoja mittoja, olemme panostaneet nyt siihen, että kaikkiin jaettaviin resepteihin lisätään tarkemmat mitat, jotta teidän on helpompi onnistua keittiössä.
Kuten tiedätte, meille ruoanlaitossa tärkeintä on kunnioittaa vanhoja makuja ja yhdistää ne uusiin, yllättäviin vivahteisiin. Nämä ovat niitä perinteisiä reseptejä twistillä, jotka tekevät arjesta juhlaa ja yllättävät makuhermoja positiivisesti.
Mausteinen kana-kasviswokki riisillä
Tämä herkullinen ja helppo aasialainen lounas valmistuu nopeasti ja on sekä täyttävä että maukas. Maukas wokki yhdistää murean kanan, rapeat kasvikset ja ihanan aromaattisen soija-inkiväärikastikkeen. Tarjoillaan ilmavan jasmiiniriisin kera, ja se on täydellinen valinta energiseksi ateriaksi.
- Annoksia: 4
- Valmistusaika: n. 20 minuuttia (ainesten pilkkominen ja kastikkeen valmistus)
- Kypsennysaika: n. 15 minuuttia (riisin keitto ja wokkaus)
- Yhteensä: n. 35 minuuttia
Ainekset
Riisi- 3 dl riisiä
- Vettä ja ripaus suolaa keittämiseen
- nuudelia
- riisinuudelia
- pho-nuudelia
- 300–400 g broilerin rintafileitä tai paistileikkeitä
- 1 rkl soijakastiketta (kanan marinointiin)
- 1 tl seesamiöljyä (kanan marinointiin)
- 1 iso sipuli tai 2 salottisipulia
- 1 punainen tai keltainen paprika
- 1 pieni parsakaali
- 1–2 porkkanaa
- Kourallinen sokeriherneitä tai lumiherneitä (valinnainen)
- Vinkki: Myös herkkusienet, kesäkurpitsa tai vihreät pavut sopivat hyvin!
- 3 rkl soijakastiketta
- 1 rkl riisiviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
- 1 rkl hunajaa tai sokeria
- 1 rkl seesamiöljyä
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna tai raastettuna
- Pala tuoretta inkivääriä (n. 2–3 cm), kuorittuna ja hienonnettuna tai raastettuna
- 1 tl maissitärkkelystä (Maizena)
- 2–3 rkl vettä tai kanalientä
- Ruokaöljyä (esim. rypsi- tai auringonkukkaöljy) paistamiseen
- (Valinnainen) Paahdettuja seesaminsiemeniä ja hienonnettua kevätsipulia tarjoiluun
Valmistusohjeet
- Keitä riisi: Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan (yleensä n. 1 osa riisiä ja 1,5–2 osaa vettä). Lisää ripaus suolaa. Kun riisi on kypsää, nosta kattila pois liedeltä ja anna sen vetäytyä kannen alla muutaman minuutin ajan.
- Valmistele kana: Leikkaa broilerin fileet ohuiksi suikaleiksi tai kuutioiksi. Laita ne kulhoon ja sekoita joukkoon 1 rkl soijakastiketta ja 1 tl seesamiöljyä. Anna marinoitua hetki kasvisten valmistelun ajan.
- Pilko kasvikset: Huuhtele ja kuori kasvikset. Leikkaa sipuli suikaleiksi tai paloiksi. Paloittele paprika. Irrota parsakaalista pieniä nuppuja ja leikkaa varsi ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa porkkanat ohuiksi tangoiksi tai pyöryläisiksi. Jos käytät sokeriherneitä, puolita ne tai jätä kokonaisiksi.
- Sekoita kastike: Sekoita pienessä kulhossa kaikki kastikkeen ainekset: soijakastike, riisiviinietikka, hunaja/sokeri, seesamiöljy, hienonnettu valkosipuli, raastettu inkivääri, maissitärkkelys ja vesi/kanalientä. Sekoita hyvin, kunnes maissitärkkelys on liuennut.
- Paista kana: Kuumenna wokkipannu tai suuri paistinpannu kuumaksi korkealla lämmöllä. Lisää hieman ruokaöljyä. Lisää marinoidut kanapalat pannulle (älä täytä pannua liikaa, paista tarvittaessa erissä). Paista kanaa nopeasti, kunnes se on lähes kypsää ja saanut hieman väriä pintaan. Nosta kana pannulta erilliselle lautaselle.
- Wokkaa kasvikset: Lisää pannulle tarvittaessa hieman lisää öljyä. Lisää sipuli ja porkkanat ja paista muutama minuutti, kunnes ne alkavat hieman pehmetä. Lisää sitten parsakaali ja paprika ja wokkaa vielä 3–4 minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä (al dente). Lisää sokeriherneet (jos käytät) aivan lopuksi ja paista vain puoli minuuttia.
- Yhdistä ja viimeistele: Lisää aiemmin paistettu kana takaisin pannulle kasvisten joukkoon. Sekoita kastikesekoitus vielä kerran ja kaada se pannulle. Sekoita nopeasti, jotta kastike paksunee ja tarttuu tasaisesti kaikkiin aineksiin. Wokkaa vain 1–2 minuuttia, kunnes kastike on kuumentunut ja kiiltävä.
- Tarjoile: Annostele kypsä jasmiiniriisi lautasille. Lusikoi päälle kuuma kana-kasviswokki. Ripottele halutessasi pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä ja hienonnettua kevätsipulia.
Nauti herkullinen, itse tehty aasialainen lounas!
Vinkit ja muunnelmat
- Proteiini: Kanan sijaan voit käyttää myös nautaa (suikaleina), possua (suikaleina), katkarapuja tai tofua vegaaniseen versioon. Tofun kanssa kannattaa käyttää kiinteää tofua ja paistaa se ensin rapeaksi erikseen.
- Kasvikset: Kokeile rohkeasti erilaisia kasviksia sesongin ja jääkaapin sisällön mukaan: kesäkurpitsaa, bambunversoja, vesikastanjoita, paksoita tai pavunituja.
- Tulisuus: Jos pidät tulisesta, lisää ripaus chilihiutaleita tai pieni silputtu punainen chili kasvisten kanssa paistovaiheessa.
- Pähkinät: Ripottele annoksen päälle hieman paahdettuja cashewpähkinöitä tai maapähkinöitä tuomaan lisää rapeutta ja makua.
Haluan ensin kirjoita lyhyt esittelyä, jossa tarvitsen apuasi parnatamaan kirjoitukseni:
resepti on tarkoitettu yrityksen verkkosivulle# resepti" sivulle. jossa jaetaan meidän reseptejä.
Viihdoinkin pääsemme jakamaan teille ensimmäisen reseptiä:
Muistattehan että jakamamme resepteja ovat niitä perinteisiä ja twistillä.
.... voisitko tarkista vekosta ruokabloggarien esittelyä, jonka jälkeen uudelleen kirjoitat meille sopivaksi!
Erinomaista idea! Ruokablogien esittelyt pyrkivät luomaan heti alussa tunnelman ja kutsumaan lukijan mukaan. Tässä muutama ehdotus, joista voit valita tai yhdistellä verkkosivujenne tyyliin sopivaksi: